vergaderen tussen het groen Hendrikshoeve Loosdrecht
bloementuin blog vergaderen

mei, juni 2021 De eerste boeketjes

Na een heel natte en koude maand mei, waarin de laatste vorstdagen toch nog onverwacht kwamen, begint de bloementuin nu aardig kleur te krijgen. De goudsbloemen kleuren mooi EK oranje en de cosmos, cerinthe en lathyrus staan op het punt om geplukt te kunnen worden.

Leuk om het geleerde tijdens de vakopleiding bloemist eens in de praktijk te gaan brengen met zelfgekweekte en zelfgeplukte verse bloemen. De stelen zijn misschien niet zo recht als die van de bloemist en sommige soorten hebben geen bloemgarantie van 14 dagen zoals bij enkele supermarkten, maar daar krijg je weer iets anders voor terug.

De bloemen worden in de koude grond gekweekt. Dit jaar in een onverwarmd mini-kastje maar hopelijk volgend jaar in een wat groter exemplaar. We hebben inmiddels zonnepanelen dus ook als er elektriciteit nodig is kunnen we dat duurzaam opwekken. Water gebruiken we zo min mogelijk en we proberen die bloemen soorten te kiezen die ook een paar zonnige dagen doorstaan zonder steeds water te hoeven geven. We maken mest van brandnetels uit het weiland en werken samen met een imker die hier een paar bijenkorven heeft geplaatst.

De bijen en vogels vinden het wel wat zo’n bloementuin. Ze vliegen af en aan. Vooral de cerinthe en vingerhoedskruid zijn populair.

De Lathyrus kleurt en geurt heerlijk. De Lathyrus staat niet zolang mooi in de vaas als de garantie bossen van de supermarkt maar alleen al een paar dagen van dat lekkere parfum kunnen genieten is ook niet mis.

De voorbereidingen voor een verkoopstalletje zijn gestart. Hopelijk kunnen we daar op vaste openingstijden bijvoorbeeld koffieboeketjes aanbieden voor klanten. Ook zijn er plannen om boeketjes via de website te gaan verkopen maar dat wordt vervolgd…

Het vergaderseizoen is ook weer op gang gekomen en Loosdrecht begint weer steeds meer een recreatieve ontmoetingsplek te worden. Op naar de zomer!

Meer berichten