bloementuin vergaderen

Maart 2021, Nieuw begin

De eerste vergadering van dit jaar kon gelukkig weer doorgaan in maart. De gasten hadden op eigen initiatief een sneltest pakket voor de aanwezigen van de groep meegenomen. Gelukkig testte iedereen negatief dus gewapend met mondkapje en handschoenen en op 1,5m afstand was het heel leuk om weer een groep te kunnen ontvangen op de Hendrikshoeve. 

Nu we de eerste plantjes voorzichtig buiten kunnen zetten en met de lammetjes in de wei is het voorjaar dan toch echt begonnen. De peren en appelbomen in de boomgaard zijn weer gesnoeid en lopen mooi uit. We hopen dat de bijen uit de korf van Stans-imkerij ervoor zullen zorgen dat we een mooie oogst hebben dit jaar. 

De voorraad trays met voorgezaaide plantjes groeit aardig. Nog een hele klus om die overal een plekje te geven. Deze maand wordt soms nog nachtvorst verwacht dus toch nog maar niet buiten uitplanten. De ijsheiligen, de dagen waarna geen vorst meer verwacht wordt, zijn pas rond 10 mei. Ik hoop dat het wel mogelijk zal zijn de dahlias iets eerder in de grond te zetten zodat we snel kunnen genieten van de mooie bloemen. 

Meer berichten