uitzicht op de fruitbomen in bloesem hendrikshoeve loosdrecht
bloementuin

april 2021, Een gokje wagen

Het duurt nog even tot de De ijsheiligen, de periode in mei, waarna de kans op nachtvorst heel klein is en waarna de zomerplanten naar buiten kunnen. Volgense Wikipedia zijn de Ijsheiligen:

De naamdagen van een aantal katholieke heiligen (Sint Marmertus op 11 mei, Sint Pancratius op 12 mei, Sint Servatius op 13 mei, Sint Bonifatius op 14 mei en Sophia van Rome op 15 mei) die vallen in de periode van 11 tot en met 15 mei. Ook de heiligen zelf worden wel ijsheiligen genoemd. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het voorjaar waarop nog nachtvorst kan optreden.

Toch kan ik niet wachten en door de paar mooie dagen die we toch af en toe hebben gekregen begint de lente toch te kriebelen. De 14 dagen weerpluim geeft geen flinke vorst meer aan, dus toch maar een gokje wagen. Als het fout gaat heb ik nog wat reserve planten in het kasje.

De Dahlias gaan de grond in. Als we de slakken en andere natuurlijke concurrenten een beetje op afstand kunnen houden hopen we op een mooi perk vol met fleurige bloemen.

Meer berichten